Archive for the i'm as a counselor Category

aku tidak boleh simpan duit!!

Posted in i'm as a counselor, ngerepak sik abis2.., sikda.kerja.polah kerja!! with tags , , , , on August 23, 2010 by roshleo

aku tak boleh simpan duit..tapak tgn aku berbentuk leper yg memberi makna aku bukanlah seorang yg berjimat cermat..aku seorang yg suka merancang life dan kewangan aku tapi kalo berbelanja..aku tak kesah berape ringgit yg kluar..janji aku puas berbelanja..sampailah satu tahap yg aku mmg amat perlukan duit..perlukah aku melantik perunding kewangan untuk masalah aku ini?parah sgtkah sudah masalah berbelanja aku??i need help dri org yg pandai berjimat cermat..bukan mcm aku ;P

Advertisements

4thingsUshouldKNOWb4~cheating_in_the_exam!!!

Posted in i'm as a counselor with tags , , , , , , , on January 26, 2010 by roshleo

This issue maybe sort of LAME for those yg dh grad with flying colors in their college life but for those yg masih di alam university yg bercita2 utk melakukannya atau ingin mengetahui teknik yg betul supaya tak kantoi..u guys should read this. This idea is absolutely from my own observation yg takde kene mengene langsong ngan mane2 “..for dummies” or Wikipedia sort of things..but s a reminder for u ols..this is just for a joke thingy bukan bermaksud aku nk soh korang meniru lam exam..cum on, juz hav sum fun of reading it..dont take it too seriously!!!gaaaahhhhh~

 1. PERIPHERAL is POWER!!!!

 View ImageYes guys, use ur peripheral wisely!want to know the techniques?ok first, time korang nk tiru tuh, make sure korang dh cek line clear..jgn membabi bute jelling pastuh praappp kantoi..susah kene dismiss dri exam n repeat balik sem depan..sakitttt..ok pas cek line clear, make sure gk org yg dok sebelah korang tuh for sure dean list student..kalo tak sampai tahap dean list, at least slalu dpt pling kurang b+..n pling koman pon carikla member2 yg rajin, slalu dtg clas n yg pling penting lagi pandai dri korang..pas cek list sume tuh, first, jgn gelabah!!!kalo gelabah sume tak jadi..adoii tak gune bace post nih..second, make sure muke korang stay in position konon tulis sumthing n tadaa…use ur peripheral s like korang adalah ikan yg sedang mencari mangsanya..haha metaphora takle blahh..make sure gk soalan yg korang tiru tuh betul ngan soalan yg korang ngah wat..

 Scala keberkesanan : kurang skit berkesan since korang bergerak secara solo..kalo tak dpt “persetujuuan” dri org yg ditiru tak gune gk..n kadang2 step nih hanya berkesan kalo ade soklan objective..tuk soklan yg jwb2 tulis tuh..hanya perlu key point..tak perlu salin sebijik2..confirm la kantoi niru..apalaaa

 

2. TEAMWORK is WORKING S A TEAM!!

View Image 

Ok, nih aku ngaku ade wat time kat matrik lu..sape2 yg sematrik ngan aku..korang taulah camne keadaan dewan xam kite..ermm..ok, utk step nih..bilangan “peniru” yg diperlukan lam 5-6 orang!firstly, makesure main-resource korang dudok kat tgh2..yg sebelah knan n kiri resource tu ada sorang dudok..pastuh yg balance 3org tuh dok kat blakng yg tige kt depan (since we r discussing 6 people here)..how it works?ok first, main-resourcer akan jwb satu soklan n pas je die wat soklan tuh..die akan pas soklan tuh ke peniru di sblh kanan nye..care nk pass soklan tuh is by angkat kertas seolah2 anda sedang menjawab soklan kat page2..make sure jgn angkat tggi sgt takot tak tertulis plak yg sblh kanan..at the same time si resourcer bley wat soklan yg kat page 2 tuh..pas jer si peniru di sblh kanan anda meniru, dia akan bgi plak source kat kwn yg kat blkg main-resourcer tuh since kalo diikotkan logic lagi sng nk kasi org yg berada di pukol 8 anda dri pukol6 (can u imagine it??)..after that, tugas diserahkn kpd peniru diblkg main resource utk kasi kat org disebelah knan n kirinya..utk kasi org disebelah kiri tiru plak, korang leh jatohkan sikit dri meja page yg hendak ditiru seolah2 anda sedang menjawab soklan di page yg berikutnya.. teknik ni berlarutan smpila kt soklan teraher..so kirenya kat sini meniru secare teamwork!!

 Scala keberkesanan : boleh digunapakai kalo tmpt exam takde gune number table or cctv yg memantau..kalo bley jgn juz arapkan main resource tuh kasi jwpn..maybe sebelom masok exam bley agihkn tugas sape jwb bab ape sume..so mmg teamwork 100 percent la..kalo lingkup, sume lingkup..mmg teamwork..haha

 

3. CALCULATOR is not only for calculating!!

 Ok, nih agak common kpd pelajar2 yg menggunakan calculator utk mengire kononnye..melalui calculator tView Imageuh korang ley wat mcm2 care utk meniru..ley tulis formula kat blkg, bley set jwpn lam calculator n teknik yg aku ingin tekankn kat sini is calculator passing..how it works?firstly, pakat ngan kwn yg dok sblh utk tidak membawa calculator..n tgh2 exam ckp kt pengawas xam yg terlupe bwk kalkulator n mintak diberi keizinan utk pinjam kt org sebelah..make sure korang wat drama skit time nih..maksud aku make sure si pengwas tdi tak tau yg korang berkwn..wat muke mcm tak pernah berckp ngan org yg meminjam kalkulator anda supaya die tidak suspicious..n time mempassing kn calculator tuh pepandai la cover n tulislah jwpn or berkongsi or berbincang jwpn yg korang tak sure..

 Scala keberkesanan: utk tulis rumus tu mmg berkesan pi makes sure korang salin balik formula yg korang tulis kt kalkulator ke muka hadapan exam paper n after dh salin sume, korang leh padam sume..jgn tgglkan apa2 alibi utk korang ditangkap!!utk calculator passing agak berisiko since kite tak tau si pengawas exam bgi ke tak kite pinjam calculator kwn disebelah n sumtime boleh kantoi kalo tak tau care yg sebetulnye utk meniru.

 

4. GRAFFITI is not only at walls!!

 Ok, nih care pling bijak n kurang berisiko..tpi a bit comot n clumsy..carenyer is tulis sume jwpn2 yg korang tak sempat nk bace (of cos becos of last minit study) kat badan anda esp at ur tummy, peha, etc…pastu time tgh2 exam, gi tandas n selak baju n bukak suar tgok n hafal balik sume bnda yg korang tulis tadi..make sure korang wat nih in less than 10mins cos org berak tak mungkin lebih dri 10mins..nih adalah bertujuan utk mengelirukan pengawas yg menjage diluar tandas..ade satu gik care yg bole terkantoi bile2 mase but still works ..is by tulis rumus2 or possible jwpn kt blkg pintu tandas or tmpt2 yg tersorok..time korang gi tandas at least pat bace refresh memory lu ngan rumus2 yg ditulis tuh..

 View Image

Scala keberkesanan: yg tulis kat badan mmg berkesan pi time management kene jage supaya tak disuspicuos oleh pengawas exam..pi yg tulis blkg pintu tu a bit risky cos pengwas exam tu pon pernah jadi student so ape2 yg melibatkan penggunaan tandas mmg dorang ley spot on dulu.so watch out jelah..haha

 Ok, tuh jer steps yg aku ley kongsi ngan kengkorang..frankly speaking..aku taknah wat mane2 steps kat atas kecuali num2 n 3..aku ade masalah skit utk gune peripheral aku since aku mmg kowat gelabah kalo bab tiru2..pi some of my frens mmg takde masalah langsong nk meniru..but guys, just s a reminder..teknik2 nih just utk subjek2 yg susah n mmg korang kene tiru utk survive..sbb bagi aku paling best time pat result nnti is when korang jwb stiap satu soklan tu atas tetek peloh korang sendiri..sbb kalo meniru korang mmg dpt result gempak pi s wut byk lect or teachers said that..tak berkat n menipu diri sendiri..papehal pon korang leh pk sendiri cos suma dah besa2 n panjang2..haaaahhhh!

h0w to be popular on facebook (instanly!)

Posted in i'm as a counselor with tags , , , , , , , on September 5, 2009 by roshleo

hallo peeps..and slamat berpuase sume..

last time aku ada bukak crite pasal many things SHOULD BE avoid when using facebook (with penegasan of should okayy)..aku takde ckp mesti buat or wajib kind of thing..aku pon slalu wat gk bende2 merepek sume yg aku ckp kat last entry aku but..if possible and u dont want to be hot topic behind..there is when my entry is so precious to be followed =P..ol of these r just my opinion okay..kalo korang xpuas ati sori!leave the angers to my mailbox..ni la tujuannyer wat blog..biar panas skit org2 yg bace, biar terasa skit sesape jer yg ada kaitan..ni kalo nk crite bende2 meleleh, merapu meraban ala nur kasih susah la..ok this time aku nk crite pasal mcm ner nk jadi popular thru facebook (in a good way okay..in a way sume yg bace tak meluat dan tak termuntah nk bace except for step #5..haha)

1. KORANG LEH comment sume gmbr2 yg kwn korang uplotkan..

haa ni adalah salah satu carenyer yer..its like wut u give u get back..mcm tulah..kalo korang komen gmbr kwn2 korang yg berlambak ratusan keping tuh..nnti kalo time korang nk uplot gmbr, they will not hesitate to do the same thing!right?tpi kalo korang kemut nk tulis komen (at least likes kan ker)..they will do the same to u boy..and one more thing, kalo dorang dh comment kat pics korang tuh, pepandaila reply balik supaye nnti flow perbualan tuh akan bersambong menjadikan pics korang tuh penoh ngan comments..so popular sgt la korang!!

2. KORANG LEH comment sume updates kwn2 korang kt home page..

ni pon same gk mcm pictures tdi..kalo leh, korang komen sume updates kwn2 korang tuh..tak kisahlah die crite psal awek die ke, balak die yg die rindu sgt ker..kalo leh komen gk kat sume kuiz2 yg dorang wat..kalo tak tau dh nk ckp aper, just likes kan jer..dgn care nih diharap dieorg akan acknowledge korang for ur future updates..kan dh popular kt situ..

3. KORANG LEH tegor sume member2 korang yg tgh online (chat!)

ni pon satu care gk nk glamer lam fb!korang klik kat bwh homepage facebook korang tuh n tgoklah sesape yg ngah online!cetlah ngan dorang at least ckp hi! ker..biar korang ada communicate sesame sendirik..jadilh frenly skit..kalo yer pon korang tak sefrenly mane kat luar..upss..haha

4. KORANG LEH add sume suggested2 frens yg fb suggestkan..

ni pon satu agik care nk popular cepat..korang add jer sume kwn2 yg korang kenal or frens kpd frens yg korang tak knl..kalo dorang tak nak accept korang s fren tu lantak pi la yg penting korang dh lakukn tanggungjawab korang utk jadik popular (ROFL)..haha..

5. KORANG LEH manipulate aper2 yg aku dh tulis kat entry sebelom nih utk jadi popular (biar meluat skit org2 yg bace)

hah..nilah masenyer nk jadi super popular ngan cepat!biar meluat dan menyampah sume org kat korang  lam facebook tahap termuntah2 kuar sume isi perot..korang wat jer aper2 yg aku dh avoid sebelom nih (updates status korang stiap saat,biar status korang jer yg ader kat home page member korang and kalo korang takde idea nk letak status aper, just letak jer …… or ermm or lalalaa..org akan bace n meluat punyer!popularity korang pon makin naik!!),(kalo tak pon uplot sume gmbr single korang kat facebook..kalo boleh satu gmbr satu album, biar kat highlite tpi tuh sume album2 korang jerk..kalo takpon ltk gmbr yg tak senonoh korang uplotkn kat facebook pastuh tagkan sume kwn2 kt picture tuh!haha), (tukar relationship status korang frequently, mcm pkl 4 letak single..pastuh pukol 10 letak in a relationship..esoknyer letak its complicated n seterusnyer smpi org nek meluat dan tension tahap nk delete korang dri frenlist diorang!baru stailo n cool beb!), (pasuh korang amek sume kuiz yg kwn korang amek n men sume games yg ade kat facebook tuh..pastu publishkan sume outcomes or updates dri games yg korang main tuh..biar sume org tau korang menang ker, kalah ker ,jiwang ker, nerd ker dan sebagainyer..), (pastuh tukar name n picture profile korang setiap ari..biar kwn korang sampai tahap tak kenal sape korang lam facebook tuh..pergh mmg jadik sebutan lah korang pastuh!popular beb, popular!)

dah, dah..merapu sume yg ader kat number 5 tuh..pi kalo korang giler glamer..tuhlah care yg pling senang!satu u akan crite pasal korang tau!!silap aribulan fames sampai ngalahkan marie’ digby yg nyanyi umbrella kt utube tuh..haha..so sbelom aku quit n tutup entry nih..saje jer nk ckp skit yg aper jer yg aku tulis kat blog aku nih just as hiburan n crite2 kosong yg tak mendatangkn paedah aper2..tpi aku ade selitkan sikit pengajaran agar korang2 leh la ambik iktibar skit2 kalo tak sume..join facebook tu tak salah..pi kene pandai2 la adjust diri korang agar tak jadi bahan mulut pling puake kat muke bumi nih..haha merapu gik..see u then again next time..thank u for the patient to read sampey abis..oh god my english is so suck..bye!

5 THINGS YOU SHOULD AVOID WHILE USING FACEBOOK!!

Posted in i'm as a counselor with tags , , , , , on September 3, 2009 by roshleo

hallo sume n slamat berpuasa again kpd umat2 islam seantero dunia yg membace blog naif aku nih (seyesly,amat naif n noob-sile beri tunjuk ajar =P ),

thx for following me again this time n kalo ikotkan entry aku yg lps, aku ade kupas skit mengenai gejala2 manusia yg lebeh mementingkan pandangan org terhadap mereka compare kepuhasan n keselesaan mereka kpd diri mereka sendiri. enough said u have to be tough n experience enuf to be that kind of person!susah sbnrnye nk prektikkan tuh since kite bukan hidup sorang2 kt dunia nih,kite kne berinteraksi ngan alam sekitar yg mcm2 ragam. be urself n dont fully believe in wut people said, cos u know wut? eventually, they just dont care wut they have said to u!

ok, back to our topic!this time i will share my only own experience n opinion regarding using the mass social network community which is www_dot_facebook_dot_com. before this, am so effing addicted with friendster (another social network that i’ve been addicted to till facebook fetch my attention!sory friendster, but u R0CK!) i’ve been switching my social network orientation since there r lots of hacking n scheming thru frenster till i really fed-up!but now, my addicted to facebook is doubled!not only me, but lots of my companions r kinda worshipping this facebook thingy. some of them r really2 annoying till putting lot and lots of status updated (kinda creepy dowh)..but that is the truth guys..so this entry is speacially to give u guidance bout wut should never ever being done on facebook (if u really care wut people actually thought!)..=)

1. NEVER EVER EVER N EVER, update your status in short period of time (u knoe wut i mean right?)

this is the truth guys!!i’ve got 308 friends in my frens’ list but only 10 people (random number chose) are updating their status frequently!ape yg aku maksudkan frequently is tak sampai semenet pon status dier tuh, dh nk tukar status laen.come-on laa..do i really wanna know wut u’re doing at that time (correction:MOMENT)??N0..who really cares either u miss ur yayang, yoyong, and wut so ever my french’s fren called it!so please, be reasonable by only updating ur status when u have to.reminder to all:FACEBO0K IS NOT TWITTER!!!)which its more wut ure doing!not wut ure feeling..(feeling abis time wat entry nih)..haha

2. DONT EVER update ur relationship status in fb (if u really care wut people might x0x0-ing about!)

nah, this is general knowledge:FACEBOOK IS SO GOSSIP GIRL!!its kinda creepy sumtime when people know what ur relationship status is.seriously, for me, its kinda private thing to show off to people, for the people i really knoe, i dont really care but for those that i dnt really know n care, i dont want them to know n dig my love history n even can make one chronology as wut kosmo always did!let me ask u, how many of ur friends in the list r really ur fren?do i really need to make the blank n putting some marks for answer it correct?NO.u knowthe answer already!so guys, just keep ur love story to ur own.never manipulate ur popularity by geting hooked again thru facebook?so L.A.M.E!!dont be too desperate. and for those that got some lovey hidden feeling with thier break-up-frens in facebook, dont be too desperate by tracking them down: do some confession thingy n stalking them (for those yg dok sme u or sekolah) n hoping to be thier replacement lover..bullshit!!u will end up hurting urself!!seriously..

3. NEVER EVER EVER upload lots of your photos in facebook (wut i mean by “your” is the picture of only u inside it!)

this thing kinda subjective becos for me myself, i dont really care putting lots of my pictures (wut i mean is group pictures). the only thing that really concern me is your own picture-a single picture of u in it!hey u r not model n photogenic enuf to uplot that kind of pictures. please, do u really want to show off ur own beauty n wellness to people??let me give u one precious secret: if u want to know how much “puke-moment” or bleh people think or feel about ur picture, just count on how many comment or likes u get from ur facebook peeps?the more they comments or likes ur pictures, the less “meluhat” they are..and conversely applied!

4. DONT reveal or publish wutever quiz or game u have taken blindly! (seriously, r u that blind??)

hey, these quizes n games thingy kinda subjective for me. some of u might like wut the outcomes r n some of u might get hurt by taking it!right?for those yg xnk reveal their outcome or answer, there is an option for u to skip ur status publish (for those yg baru nk berjinak2 lam facebook, keep this s a reminder). but, wut really concern me is for those yg bace korang nyer outcome n makes thier home page full of ur quizzes (really annoying!) and sometime its not really appropriate quizzes taken..for instances : “how sexy r u??”, ” are u gay, straight or bisex?” “wut sex position is best suited u?”..n the list goes on..plz, just keep the answers to ur own,dont let people speculate ur silly n stupid game’s/quiz’s outcome blindly.yes, people do talk about it!enuf said..

5. PLEASE AND PLEASE use ur real name and real picture of yours as premier photo (be confident to reveal urself!)

this is the least concern of mine (u can ignore this part since im lack of ideas actually!haha..)but, if possible, its really nice to put ur own picture instead of other celebrity picture or other picture which is not u absolutely!one goal of having this social account is to tie back the lost relationship n making the new one.but, to have a sole friendship, one have to be honest to reveal thier faces so that ur long lost friend will recognize u and adding u up as thier friend. same goes to ur name, if possible, please put ur real name!(changing up some letters here n there is approprite i guess..s long s the pronounce of ur name is still same :P) if u dont be honest to the people u add s friend, its hard for them to entrust u back!

i think, its really long this time for my entry!but yes, this topic is wut i want to write for so long. please guys dont hate me if my writing is something that point to ur nose..hey actually,i did it personally some of the points that ive mentioned (see back point number 3 n 5)..haha..=)

there r lot of things actually that i want to write when i think of my first word of this entry but s time goes by n my writing olready reach this point (plus my stomach is so not in the mood to talk about right now) i kinda lost some of the points here n there. forgive me for my english n broken words (saye budak baru belajar)..but please do add n give comment if u dont agree with me at certain point in this writing!!..with the capital IF..and also, since we r talking about facebook, please dont hesitate to add me roshleo_gr8@yahoo.com ..n please apply wutever points tht ive mention above ;P

see u back then, selamat berpuasa n bersahor + bukak pose skali lah..hehe

tazkirah bulan pose:jgn biarkan hal2 kecil merosakkan diri anda!!

Posted in i'm as a counselor with tags , , , on September 2, 2009 by roshleo

assalamualaikum dan slm ramadhan buat familia blog sekalian,

memandangkan sekarang kite berada di bulan pose, so lebih elok dan moleknya kalo kite bercerita sikit mengenai sesuatu yg boleh meningkatkan ketakwaan, keimanan dan keyakinan kita untuk terus gah berdiri di atas bumi tuhan yg terbentang luas ini. mengenai tajuk di atas, ramai yang bersedih hati dgn perkara2 yg remeh dan tidak penting seperti apa yang kaum yahudi lakukan dan contohnya dapat dilihat di dalm al-Quran sendiri. hidup mereka byk berlegar dalam kelompok persekeliling seperti soal perut, pinggan , rumah dan mereka juga mengaplikasikan hidup berasabiyah dan tidak mahu bercampur dgn kaum2 yg lain. mereka tidak pernah mahu menebarkan pandangan mereka ke angkasa melihat bintang2 yg bertaburan ataupun mengambil tahu mengenai dunia; apa yg berlaku dalam isu semasa mahupun penyakit2 yg tgh merebak sekarang.

mari kita perhatikan betapa ramainya manusia yg hidupnya dri pagi hingga petang hanya disibukkan dgn kecemasan dan kegelisahan mereka untuk tidak dibenci isteri, rakan sepejabat, classmate dan lain2 atau supaya tidak mendapat celaan dan cemuhan yang mungkin berlegar dalam fasa prestasi kerja atau kehidupan seharian kita yg bertentangan dgn norma masyarakat. golongan2 seperti ini byk membazirkan masa mereka untuk dilihat sempurna oleh masyarakat sekeliling; mereka mahu semua org memandang kebaikan, kecantikan dan kelebihan mereka berbanding dgn masyarakat lain. mereka lebih pentingkan tanggapan dan stigma masyarakat berbanding dgn pandangan sendiri. mereka seolah2 hidup dlam penipuan dan hipokrasi kerana berpegang dgn prinsip MEREKA HIDUP UTK ORG LAIN BUKAN ATAS KEHENDAK SENDIRI.

ini semua merupakan musibah besar bagi golongan manusia seperti ini. betapa mereka sama sekali tidak mempunyai destinasi2 yg lebih mulia yg dapat menyibukkan mereka, dan kepentingan2 yg lebih mulia yg dpt menghabiskan seluruh waktu mereka. justeru itu, sekiranya anda merasakan yg hidup anda selama ini byk berlegar dlm kelompok di atas,, hayatilah semula yg anda sebenarnya telah menarik perhatian anda sendiri untuk memikirkan hal2 yg remeh yg tidak memberi apa2 kebaikan untuk diri anda sendiri malahan kebaikan utk sekelompok umat manusia yg hidup di bumi yg luas ini. cuba anada renungkan kembali, benarkah semuanya ini patut mendapat perhatian yg besardlm hidup anda?Mengapa mesti anda korbankan fikiran, daging, darah ,ketenteraman dan juga waktu hanya untuk masalah yg remeh-temeh?

para pakar kejiwaan sering berkata: “Buatlah batasan yg rasional (wajar) untuk tiap2 hari”. dan lebih tepat dri kalimah ini adalah firman Allah: “Allah telah pun mementukan kadar dan masa bagi berlakunya tiap2 sesuatu.”                      (Surah At-Talaq:3)

dengan kata lain, letaklah tiap2 masalah sesuai dgn ukuran, nilai dan kadarnya dan janganlah sekali2 anda berbuat zalim dan melampaui batas. umpamanya kalau matlamat anda untuk dtg berhijrah ke kuala lumpur untuk belajar, maka anda nescaya akan mendapat keredhaan drpd Allah, akan tetapi sekiranya anda dtg berhijrah tetapi lebih memikirkan hal2 duniawi yg tidak mempunyai kepentingan untuk diri anda sendiri seperti menjuruskan diri dlm hal2 emosi, masalah jiwa yg tidak pernah habis, maka yg anda akan perolehi hanyalah kebinasaan dan kegagalan.

sebelum mengakhiri tulisan ini, kesimpulan yg jelas dpt dilihat disini ialah ketepikanlah hal2 yg tidak mustahak dan tidak penting dlm hidup anda. jgnlah sampai anda hanya disibukkan olehnya dan waktu anda habis kerana memikirkannya. sebelum anda meletakkan hati, perasaan dan fikiran anda kepada masalah2 yg tidak mendatangkan faedah, fikirkan dahulu mengenai benda2 yg lebih penting dan besar seperti kepayahan yg dialami oleh muslimin muslimat yg berperang di gaza, kemiskinan dan kepayahan masyarakat yg tidak dapat hidup dalam kegembiraan seperti yg kita alami sekarang dan juga mereka2 yg mendapat penyakit2 yg tidak dpt disembuhi yg hanya menunggu masa untuk dipanggil oleh-Nya. kita sepatutnya bersyukur kerana diberi lagi peluang dan kesihatan yg baik untuk terus hidup di bumi Allah ini. jadi, gunakanlah kesihatan dan kesempurnaan yg diberikan itu ke jln yg baik dan jgn lah sekali2 kita kufur nikmat kerana kita tak tahu apa yg akan dtg untuk kta esok samada masih lagi bernafas, dpt bergerak seperti skrg atau selainnya.

sama2lah kita renungkan bersama bukan sahaja untuk kebaikan diri kita sendiri, malahan untuk kepentingan muslimin muslimat sejagat.terima kasih.