Archive for the Uncategorized Category

heppy neu yer..neu yer,neu resolut,neu me!!

Posted in Uncategorized on January 21, 2009 by roshleo

firstly wanna say sory to everyone cos delay my posting of this blog..bukan aku tak nk post peper..tpi seyesly takde mse nk postkn..skang pon tgh terkjr2 mse nk kuar tgk wyg kt klcc agik..ermm okeylah aku recap balik ape yg korang termiss dri ari cuti arituh..

time cuti sem 5 mggu yg lps..aku bz giler smpi takde mse nk bukak tenet..mggu first je aku free..n lps tuh,the 2nd week.. aku ngan dhya ade krje xtra dri research centre uia..kiteorg kne wat banci ttg awareness of science and tech kat bintulu..kat bintulu aku kne kat kwasan rpr kidurong  phase3 and tmn li hua..tak byk kat bintulu dlm 2 blok jer..satu blok ade 16 rumah..so kali dua.. 32rumah lah sumenye..dhya pon dpt bilangan yg sme gk..pengalamn wat bnci kat bintulu byk giler..ngan dikejar hanjing nyer, di maki hamun pon ade..siap ade rumah yg dh bgi kiteorg nya borang banci kat garbage man..menyirap betul kiteorg time tuh..ade gk yg ketuk2 tak bukak2..and byk gi pengalamn yg kiteorg dpt time aku wat bnci kat bintulu..

the third week olidae..aku pgi miri plak buat banci kat sana…kat miri ni kire phenomenal skitlah cos bilangan blok yg aku dpt 4 so kali ngan 16 sumenye 64 rumah..tpi tak sume rumah tuh yg aku pi..pendek crite tak smpi 64 rumah lah..kat miri aku dpt kat kaw pedalaman cam kat marudi, niah ngan bekenu..and satu jer kat bndr miri..tak hengat kaw mane..yg pedalamn tuh aku gi kat bekenu jer..niah ngan marudi tak jdi gi cos leceh sgt nk pgi..jaoh dri bndr miri plak tuh..kat miri aku wat bnci ni skali ngan zain n fila..pengalamn nyer aku rse lbih byk bercuti dripada membnci..dh lme gk ah aku tak gi miri..kali teraher kalo tak silap aku time aku fom 2 or 3..lamer tuh..byk gk ah pembaharuan yg aku tgok kat mri..n miri gk byk tmpt2 yg menarik..so kpd kwn2 semenanjung aku yg tgh bce post nih..kalo ade mse n nk gi bercuti..silalah ke miri..tak nyesal..haha

pastu week 4 aku blik semula ke bintulu n kali ni sibok plak ngan persiapan perkahwinan kezen aku abdul quddus hasan ngan tunangannya khalafis zamani orghe klate..disbbkan aku the one n only anak buah yg tak bekerja n plg tua..akulah yg pling byk kne suruh oleh pak ngah aku utk mmbntu persiapan persandingan anak dorang which is on 13 dec 2008..letih mmg letih tpi nk wat cmne dh familykan..

abis mggu ke lime cuti aku blik semula ke tmpt pengajianku di gombak..aku naik flight skali ngna dhya wahed..byk gk ah crite ngan dhya dlm flight smpey tak sempat nk lelap dh smpi lcct..pastu on the 23rd dec kiteorg sume dikejutkan ngan kematian one of our fren back there in tunaz..Allahyarham Afian Iskandar bin Talip..mmg shock giler cos baru jer last month jumpe dier..tpi nk wat cmne kan dh ajal..Allah lebih menyayangi nya dan mengetahui sesuatu yg baik utk hambaNya drpd yg lain..Al-Fatihah utk Allahyarham dan takziah dri kiteorg utk kluarga Allahyarham..

pastu on 25 dec which is Xmas day..aku,fila, adik fila (fida) n akbar kuar ke sogo,mid val ngan the gardens..lpk2 bli perkakas utk bilik dan mkn durian pancakes..urggh sedap giler.. pastu on 26 kuar lagik ke sogo..first2 ngat nk karaoke..tpi penoh plak arituh so kiteorg just roring around sogo n pastu heading to putrajaya tgk wyg kat alamanda..kalo tak silap aku ngok crite histeria..haha..

on 28 kuar agik ngan kak sri, kamal n rumate dorang shida..kuar ke klcc..first2 ngat nk tgok yes man jer..tpi otw nk blik tuh tetibe ade sore2 suggest ngok wyg dulu sblm blik..so kiteorg tgok plak crite brainscan..lawak giler crite nih..haha

pastu on 31st dec..kiteorg dak2 swk n the seniors tmph satu suites kat bb which is royale bintang nyer utk celeb birthday nadin n new yer eve..best giler mlm tuh..aku ngat gik number suite kiteorg which is 1902..mmg lawa view lm suite nih..bersaksikan klcc n kl tower..kalo nk tgok gmbr2 kiteorg mlm tuh..bolehlah gi page facebook aku..ni emel aku roshleo_gr8@yahoo.com pastu pgi nyer slps cek out..kiteorg (aku,ader,zain)head to lowyat cos mahader nk bli external bru..n aku pon tak lps peloang bli kamera baru..i mean my first ever camere..aku bli yg murh jer s210 nikon..ermm..

pstu on 2 jan..aku kuar agik ngn fila ke jj..kiteorg berhempas sepenuh2nyer melahap big mac n big apple..due2 with BIG meaning..haha..dh lamer gk ah tak merasai big apple slps 5 mggu bercuti tuh..hhaa..

pastu on 4 jan..kuar agik ngan nono,kwn nono (tak hengat nama) and fila ke pustaka mukmin..which is near sogo..kiteorg time tu nk sgt bli buku teks..lps bli buku teks, kiteorg berhempas lagi ngan various of mknn..urgg syurgenyer..food gallery kat sogo tuh mcm dh cam dh muke2 kiteorg..

on 7jan, kuar agik ngan kak seri and fila ke klcc..this time kiteorg nk sgt ngok crite bedtime stories..best giler crite nih..hrus tgok sume org!!!kat klcc tak sah kalo tak melahap dienyer roti boy..urghh syurgenyer dpt mkn roti boy time pns2..

on 10 jan..kuar agik berkaraoke ngan siti fizah, ika, akbar n fila kat red box ria..best giler arini..best thp dewadewi..haha kiteorg nyanyi sepuhas2 nyer..menyanyi sambil menari ..tpi yg tak besh nyer mse 3jam jadi 2jam setengah jer..tpi still having fun giler aritu..pas karaoke..aku,akbar n fila head tu deli france..mkn spaghetti n hot choc kat situ..urghh..

on 14 jan..gi klcc agik tgok wyg crite 4 Xmasses..kuar nga najwa..besh gak ah tgok crite nih..lwk giler couple dua org tuh..haha..

on 16 jan..kuar agik ngan fila ke jj..ni sume slh aku yg mengidam sgt nk big apple..tpi kli ni kiteorg tak lahap dh mcd..israel..boikot2x..haha..kiteorg had kfc je..oklah tuh!!

pastu on 17jan..kiteorg dak2 swk..mostly under misi club gi kat pusat pelancongan sumthing2 kat area saloma bistro..kiteorg ade prog beramah mesre ngn sume wrge swk yg dudok kt kl nih..prog tuh supposely utk smbutan cny ngan Xmass..ramai gk ah jumpe rkn2 lame..we were so having fun tht nite..

and lastly, todae 21jan..aku kuar agik ke klcc ngan amy..ermm maybe ngok muvie..or just lepak2..sbb dh lamer tak jumpe die nih..so far tuh lah jurnal life aku spnjg cuti smpilah ke arini (21jan)..so kpd sume blom terlmbt nk ucap slamat thun bru hijrah n masihi..haha..smg thun ni kite lbih diberkati dan dimurahkn sgla rzeki..amin…

Advertisements

im so thrill to be famous!~

Posted in Uncategorized on October 21, 2008 by roshleo


Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com

TAG:10thingsIfondMOST!!

Posted in TAG, Uncategorized with tags on October 20, 2008 by roshleo

response to i3ra’s post regarding 10 things she likes most!!actually dont have any idea of wat am i like most at the moment since too serabut with some chores and deeds to be finished b4 finale starts..

1. I LIKE TO COLLECT THINGS; aku mmg suke kumpul2 benda nih tak kesah lah benda tu berbentuk fizikal, imaginary or virtual..antarenyer..dlm simpanan aku ada berpuluh2 jnis crita muvie dri mcm2 ngra dan bahase but yg aku dh tgok btul2 brape kerat jer..series pon sme..sries dri us, uk, japan, korea, endon and dri mlaysia sndiri hmpir sume aku ade tpi syg tak sume aku tgok..lagu apatah lagi..kumpul album dh hampir bergig-gig tpi yg aku dgr btul2 asyik2 lagu yg sme diulang2..sme gk ngan magazine n komik..kdg2 aku bli just utk kumpul jer..bace tak smpi 5min pon pastu dh simpan lam laci..buku2 motivasi apatah lagi..mmg hampir penoh dh buku2 motivasi agama n sosial aku ader..tpi yg aku abis bce..ermm takde langsong!!

2. I LIKE SPENDING MY MONEY!!;aku a bit boros lah..bukan a bit lagik..but very..very boros!!mmg kalo aku paris hilton, dh lamer aku kumpul jet2 n kreta2 mewah kat laman umah aku..aku buat rumah seluas  lautan..pendek kata dri satu bilik ke satu blik kene gne helicopter..fuhh..besarnyer angan2 mat jenin tok!!

3. I LIKE TO EAT!; dulu aku tak pernah rsa mkn and tido satu keperluan..aku pernah tak tido lam mse 2 hari..aku nap jer..mkn pun sma..kalo tak sbb gastrik mmg aku dh tak nak mkn cos bgi aku antara bnda2 yg buang mse kite ialah mkn n tido..but now its ol changed!!aku suke giler mkn..aku suke mrsa bnda2 baru yg sedap dipandang dek mata tok..skrg aku dh kumpul new hobbies which is mkn~~

4. I LIKE TO GO TO CINEMA; this is my weakness!!kalo aku kuar jer taksah kalon tak tgok wyng..aku snggup terttido2 lam wayang tuh dri aku juz lalu dpn kaunter tiket wyg pastu blah..mcm dh jadi habit utk aku tgok wyg..aku slalu tgok ngan mmbr2 yg sekpla ngan aku suke tgok wayang..las muvie aku tgok is MAX PAYNE!!BESH THP DEWA-4STARS!!..tpi aku tak suke bli pop corn..remeh and mengotorkan tgn..hehe!!

5. like i3ra, I LIKE TO SCHEDULISE MY WHAT-TO-DO LIST; aku rse bnde nih aku amik dri bapak ak yg suke listkan ape yg kne wat n ape yg patut bwk if aku nk pi somwhere..slalunyer aku akan prepare brg2 y aku nk bwk beberapa jam awal sblm berangkat..aku tak suke kalo brg tinggal..like aku dh wat something terrible by forgetting things to bring padahal bole jer bli balik but signifikan value of a particular thing is not the same ok!!hehe..

6. I LIKE TO TALK A LOT!! aku mmg tak boleh hidup tanpa berckp..stiap ari aku akan berckp,berckp, and berckp lagi ngan sapa2 yg aku slesa nk berckp..sbb tu ak tak leh keseorgan..tapi kdg2 apa yg aku ckp byk mengarut cos dh kehabisan idea tpi tnga utk berckp tak pernah lupus..hohoho..aku mmg lahir lam kuarga yg byk ckp n ckp byk..so nk wat cmne kan..hehehe..

7. I LIKE TO JELIN PEOPLE; that is my another weaknesses and wierdo!!dri kecik lagi aku suka tgok gelagat org yg ade kt skeliling aku..sometimes aku terjelin kat dorang smpei dorang pikir aku nk cri gadoh or bzy body!!sbnrnya maksud tersirat di sebalik jelngan aku tuh is aku suke gain something new in my every day life..aku nk explore something new tak kesah lah bnda tuh brupa org ke, perbualan ker, bende ke or even “sosok-sosok hitam”..hehe ..tapi kalo korang tak suke or trase ngan jelingan maut aku tuh..sory byk2..tu lah habit pling buruk aku..aku rse lah..hoho..

8. I LIKE SOMETHING WUT WE CALLED AS STRENUOUS ACTIVITY; dri kecik agi aku mmg suke aktivity2 lasak n mencabar..sbb tuh time sek dulu aku dri drjh satu msuk klab pengakap cos full of discipline n aktivity2 perkhemahan yg bes..aku juge pernah 3 kali naik gunung santubong and antre yg terawal nek..aku gk pernah gune payong terjun time masok rakan mude dulu n slalu gk join aktivity2 ekpidisi anjuran mane2 free klub..and aku kalo dibri peluang nk cube scuba diving, bungee-jumping, and mcm2 lagik xtivity yg boleh mencabr keupayaan aku..

9. I LIKE HORROR MUVIES!~; antare genre yg aku suke is horror n thriller..suke giler tgok crite2 mcm nih like ghost whisperer, supernatural, juon, into the mirror, the eyes..and mcm2 lagik..bgi aku mmg puas dpt tgok n mersa kegerunan time tgok esp kalo tgok kt wayang..tpi lps tgok tuh sendiri mau ingat lah terketar2 aku lam toilet ushar sana sini..serve me right!!

10. since this is my last point, so i juz summarise ol of my LIKE things into one and short answer;

-MOVIE EVER: transformers

-SERIES EVER: supernatural

-FAV FOOD: spaghetti

-FAV DRINK: soya

-SONG OF MY SOUL: “nevermind me” by maria mena

thats ol for now..its olready 1214am..and i still have many assgmnts to do..so gotta go!!bye~~