Archive for facebook

h0w to be popular on facebook (instanly!)

Posted in i'm as a counselor with tags , , , , , , , on September 5, 2009 by roshleo

hallo peeps..and slamat berpuase sume..

last time aku ada bukak crite pasal many things SHOULD BE avoid when using facebook (with penegasan of should okayy)..aku takde ckp mesti buat or wajib kind of thing..aku pon slalu wat gk bende2 merepek sume yg aku ckp kat last entry aku but..if possible and u dont want to be hot topic behind..there is when my entry is so precious to be followed =P..ol of these r just my opinion okay..kalo korang xpuas ati sori!leave the angers to my mailbox..ni la tujuannyer wat blog..biar panas skit org2 yg bace, biar terasa skit sesape jer yg ada kaitan..ni kalo nk crite bende2 meleleh, merapu meraban ala nur kasih susah la..ok this time aku nk crite pasal mcm ner nk jadi popular thru facebook (in a good way okay..in a way sume yg bace tak meluat dan tak termuntah nk bace except for step #5..haha)

1. KORANG LEH comment sume gmbr2 yg kwn korang uplotkan..

haa ni adalah salah satu carenyer yer..its like wut u give u get back..mcm tulah..kalo korang komen gmbr kwn2 korang yg berlambak ratusan keping tuh..nnti kalo time korang nk uplot gmbr, they will not hesitate to do the same thing!right?tpi kalo korang kemut nk tulis komen (at least likes kan ker)..they will do the same to u boy..and one more thing, kalo dorang dh comment kat pics korang tuh, pepandaila reply balik supaye nnti flow perbualan tuh akan bersambong menjadikan pics korang tuh penoh ngan comments..so popular sgt la korang!!

2. KORANG LEH comment sume updates kwn2 korang kt home page..

ni pon same gk mcm pictures tdi..kalo leh, korang komen sume updates kwn2 korang tuh..tak kisahlah die crite psal awek die ke, balak die yg die rindu sgt ker..kalo leh komen gk kat sume kuiz2 yg dorang wat..kalo tak tau dh nk ckp aper, just likes kan jer..dgn care nih diharap dieorg akan acknowledge korang for ur future updates..kan dh popular kt situ..

3. KORANG LEH tegor sume member2 korang yg tgh online (chat!)

ni pon satu care gk nk glamer lam fb!korang klik kat bwh homepage facebook korang tuh n tgoklah sesape yg ngah online!cetlah ngan dorang at least ckp hi! ker..biar korang ada communicate sesame sendirik..jadilh frenly skit..kalo yer pon korang tak sefrenly mane kat luar..upss..haha

4. KORANG LEH add sume suggested2 frens yg fb suggestkan..

ni pon satu agik care nk popular cepat..korang add jer sume kwn2 yg korang kenal or frens kpd frens yg korang tak knl..kalo dorang tak nak accept korang s fren tu lantak pi la yg penting korang dh lakukn tanggungjawab korang utk jadik popular (ROFL)..haha..

5. KORANG LEH manipulate aper2 yg aku dh tulis kat entry sebelom nih utk jadi popular (biar meluat skit org2 yg bace)

hah..nilah masenyer nk jadi super popular ngan cepat!biar meluat dan menyampah sume org kat korang  lam facebook tahap termuntah2 kuar sume isi perot..korang wat jer aper2 yg aku dh avoid sebelom nih (updates status korang stiap saat,biar status korang jer yg ader kat home page member korang and kalo korang takde idea nk letak status aper, just letak jer …… or ermm or lalalaa..org akan bace n meluat punyer!popularity korang pon makin naik!!),(kalo tak pon uplot sume gmbr single korang kat facebook..kalo boleh satu gmbr satu album, biar kat highlite tpi tuh sume album2 korang jerk..kalo takpon ltk gmbr yg tak senonoh korang uplotkn kat facebook pastuh tagkan sume kwn2 kt picture tuh!haha), (tukar relationship status korang frequently, mcm pkl 4 letak single..pastuh pukol 10 letak in a relationship..esoknyer letak its complicated n seterusnyer smpi org nek meluat dan tension tahap nk delete korang dri frenlist diorang!baru stailo n cool beb!), (pasuh korang amek sume kuiz yg kwn korang amek n men sume games yg ade kat facebook tuh..pastu publishkan sume outcomes or updates dri games yg korang main tuh..biar sume org tau korang menang ker, kalah ker ,jiwang ker, nerd ker dan sebagainyer..), (pastuh tukar name n picture profile korang setiap ari..biar kwn korang sampai tahap tak kenal sape korang lam facebook tuh..pergh mmg jadik sebutan lah korang pastuh!popular beb, popular!)

dah, dah..merapu sume yg ader kat number 5 tuh..pi kalo korang giler glamer..tuhlah care yg pling senang!satu u akan crite pasal korang tau!!silap aribulan fames sampai ngalahkan marie’ digby yg nyanyi umbrella kt utube tuh..haha..so sbelom aku quit n tutup entry nih..saje jer nk ckp skit yg aper jer yg aku tulis kat blog aku nih just as hiburan n crite2 kosong yg tak mendatangkn paedah aper2..tpi aku ade selitkan sikit pengajaran agar korang2 leh la ambik iktibar skit2 kalo tak sume..join facebook tu tak salah..pi kene pandai2 la adjust diri korang agar tak jadi bahan mulut pling puake kat muke bumi nih..haha merapu gik..see u then again next time..thank u for the patient to read sampey abis..oh god my english is so suck..bye!

Advertisements

5 THINGS YOU SHOULD AVOID WHILE USING FACEBOOK!!

Posted in i'm as a counselor with tags , , , , , on September 3, 2009 by roshleo

hallo sume n slamat berpuasa again kpd umat2 islam seantero dunia yg membace blog naif aku nih (seyesly,amat naif n noob-sile beri tunjuk ajar =P ),

thx for following me again this time n kalo ikotkan entry aku yg lps, aku ade kupas skit mengenai gejala2 manusia yg lebeh mementingkan pandangan org terhadap mereka compare kepuhasan n keselesaan mereka kpd diri mereka sendiri. enough said u have to be tough n experience enuf to be that kind of person!susah sbnrnye nk prektikkan tuh since kite bukan hidup sorang2 kt dunia nih,kite kne berinteraksi ngan alam sekitar yg mcm2 ragam. be urself n dont fully believe in wut people said, cos u know wut? eventually, they just dont care wut they have said to u!

ok, back to our topic!this time i will share my only own experience n opinion regarding using the mass social network community which is www_dot_facebook_dot_com. before this, am so effing addicted with friendster (another social network that i’ve been addicted to till facebook fetch my attention!sory friendster, but u R0CK!) i’ve been switching my social network orientation since there r lots of hacking n scheming thru frenster till i really fed-up!but now, my addicted to facebook is doubled!not only me, but lots of my companions r kinda worshipping this facebook thingy. some of them r really2 annoying till putting lot and lots of status updated (kinda creepy dowh)..but that is the truth guys..so this entry is speacially to give u guidance bout wut should never ever being done on facebook (if u really care wut people actually thought!)..=)

1. NEVER EVER EVER N EVER, update your status in short period of time (u knoe wut i mean right?)

this is the truth guys!!i’ve got 308 friends in my frens’ list but only 10 people (random number chose) are updating their status frequently!ape yg aku maksudkan frequently is tak sampai semenet pon status dier tuh, dh nk tukar status laen.come-on laa..do i really wanna know wut u’re doing at that time (correction:MOMENT)??N0..who really cares either u miss ur yayang, yoyong, and wut so ever my french’s fren called it!so please, be reasonable by only updating ur status when u have to.reminder to all:FACEBO0K IS NOT TWITTER!!!)which its more wut ure doing!not wut ure feeling..(feeling abis time wat entry nih)..haha

2. DONT EVER update ur relationship status in fb (if u really care wut people might x0x0-ing about!)

nah, this is general knowledge:FACEBOOK IS SO GOSSIP GIRL!!its kinda creepy sumtime when people know what ur relationship status is.seriously, for me, its kinda private thing to show off to people, for the people i really knoe, i dont really care but for those that i dnt really know n care, i dont want them to know n dig my love history n even can make one chronology as wut kosmo always did!let me ask u, how many of ur friends in the list r really ur fren?do i really need to make the blank n putting some marks for answer it correct?NO.u knowthe answer already!so guys, just keep ur love story to ur own.never manipulate ur popularity by geting hooked again thru facebook?so L.A.M.E!!dont be too desperate. and for those that got some lovey hidden feeling with thier break-up-frens in facebook, dont be too desperate by tracking them down: do some confession thingy n stalking them (for those yg dok sme u or sekolah) n hoping to be thier replacement lover..bullshit!!u will end up hurting urself!!seriously..

3. NEVER EVER EVER upload lots of your photos in facebook (wut i mean by “your” is the picture of only u inside it!)

this thing kinda subjective becos for me myself, i dont really care putting lots of my pictures (wut i mean is group pictures). the only thing that really concern me is your own picture-a single picture of u in it!hey u r not model n photogenic enuf to uplot that kind of pictures. please, do u really want to show off ur own beauty n wellness to people??let me give u one precious secret: if u want to know how much “puke-moment” or bleh people think or feel about ur picture, just count on how many comment or likes u get from ur facebook peeps?the more they comments or likes ur pictures, the less “meluhat” they are..and conversely applied!

4. DONT reveal or publish wutever quiz or game u have taken blindly! (seriously, r u that blind??)

hey, these quizes n games thingy kinda subjective for me. some of u might like wut the outcomes r n some of u might get hurt by taking it!right?for those yg xnk reveal their outcome or answer, there is an option for u to skip ur status publish (for those yg baru nk berjinak2 lam facebook, keep this s a reminder). but, wut really concern me is for those yg bace korang nyer outcome n makes thier home page full of ur quizzes (really annoying!) and sometime its not really appropriate quizzes taken..for instances : “how sexy r u??”, ” are u gay, straight or bisex?” “wut sex position is best suited u?”..n the list goes on..plz, just keep the answers to ur own,dont let people speculate ur silly n stupid game’s/quiz’s outcome blindly.yes, people do talk about it!enuf said..

5. PLEASE AND PLEASE use ur real name and real picture of yours as premier photo (be confident to reveal urself!)

this is the least concern of mine (u can ignore this part since im lack of ideas actually!haha..)but, if possible, its really nice to put ur own picture instead of other celebrity picture or other picture which is not u absolutely!one goal of having this social account is to tie back the lost relationship n making the new one.but, to have a sole friendship, one have to be honest to reveal thier faces so that ur long lost friend will recognize u and adding u up as thier friend. same goes to ur name, if possible, please put ur real name!(changing up some letters here n there is approprite i guess..s long s the pronounce of ur name is still same :P) if u dont be honest to the people u add s friend, its hard for them to entrust u back!

i think, its really long this time for my entry!but yes, this topic is wut i want to write for so long. please guys dont hate me if my writing is something that point to ur nose..hey actually,i did it personally some of the points that ive mentioned (see back point number 3 n 5)..haha..=)

there r lot of things actually that i want to write when i think of my first word of this entry but s time goes by n my writing olready reach this point (plus my stomach is so not in the mood to talk about right now) i kinda lost some of the points here n there. forgive me for my english n broken words (saye budak baru belajar)..but please do add n give comment if u dont agree with me at certain point in this writing!!..with the capital IF..and also, since we r talking about facebook, please dont hesitate to add me roshleo_gr8@yahoo.com ..n please apply wutever points tht ive mention above ;P

see u back then, selamat berpuasa n bersahor + bukak pose skali lah..hehe