Archive for popular

h0w to be popular on facebook (instanly!)

Posted in i'm as a counselor with tags , , , , , , , on September 5, 2009 by roshleo

hallo peeps..and slamat berpuase sume..

last time aku ada bukak crite pasal many things SHOULD BE avoid when using facebook (with penegasan of should okayy)..aku takde ckp mesti buat or wajib kind of thing..aku pon slalu wat gk bende2 merepek sume yg aku ckp kat last entry aku but..if possible and u dont want to be hot topic behind..there is when my entry is so precious to be followed =P..ol of these r just my opinion okay..kalo korang xpuas ati sori!leave the angers to my mailbox..ni la tujuannyer wat blog..biar panas skit org2 yg bace, biar terasa skit sesape jer yg ada kaitan..ni kalo nk crite bende2 meleleh, merapu meraban ala nur kasih susah la..ok this time aku nk crite pasal mcm ner nk jadi popular thru facebook (in a good way okay..in a way sume yg bace tak meluat dan tak termuntah nk bace except for step #5..haha)

1. KORANG LEH comment sume gmbr2 yg kwn korang uplotkan..

haa ni adalah salah satu carenyer yer..its like wut u give u get back..mcm tulah..kalo korang komen gmbr kwn2 korang yg berlambak ratusan keping tuh..nnti kalo time korang nk uplot gmbr, they will not hesitate to do the same thing!right?tpi kalo korang kemut nk tulis komen (at least likes kan ker)..they will do the same to u boy..and one more thing, kalo dorang dh comment kat pics korang tuh, pepandaila reply balik supaye nnti flow perbualan tuh akan bersambong menjadikan pics korang tuh penoh ngan comments..so popular sgt la korang!!

2. KORANG LEH comment sume updates kwn2 korang kt home page..

ni pon same gk mcm pictures tdi..kalo leh, korang komen sume updates kwn2 korang tuh..tak kisahlah die crite psal awek die ke, balak die yg die rindu sgt ker..kalo leh komen gk kat sume kuiz2 yg dorang wat..kalo tak tau dh nk ckp aper, just likes kan jer..dgn care nih diharap dieorg akan acknowledge korang for ur future updates..kan dh popular kt situ..

3. KORANG LEH tegor sume member2 korang yg tgh online (chat!)

ni pon satu care gk nk glamer lam fb!korang klik kat bwh homepage facebook korang tuh n tgoklah sesape yg ngah online!cetlah ngan dorang at least ckp hi! ker..biar korang ada communicate sesame sendirik..jadilh frenly skit..kalo yer pon korang tak sefrenly mane kat luar..upss..haha

4. KORANG LEH add sume suggested2 frens yg fb suggestkan..

ni pon satu agik care nk popular cepat..korang add jer sume kwn2 yg korang kenal or frens kpd frens yg korang tak knl..kalo dorang tak nak accept korang s fren tu lantak pi la yg penting korang dh lakukn tanggungjawab korang utk jadik popular (ROFL)..haha..

5. KORANG LEH manipulate aper2 yg aku dh tulis kat entry sebelom nih utk jadi popular (biar meluat skit org2 yg bace)

hah..nilah masenyer nk jadi super popular ngan cepat!biar meluat dan menyampah sume org kat korang  lam facebook tahap termuntah2 kuar sume isi perot..korang wat jer aper2 yg aku dh avoid sebelom nih (updates status korang stiap saat,biar status korang jer yg ader kat home page member korang and kalo korang takde idea nk letak status aper, just letak jer …… or ermm or lalalaa..org akan bace n meluat punyer!popularity korang pon makin naik!!),(kalo tak pon uplot sume gmbr single korang kat facebook..kalo boleh satu gmbr satu album, biar kat highlite tpi tuh sume album2 korang jerk..kalo takpon ltk gmbr yg tak senonoh korang uplotkn kat facebook pastuh tagkan sume kwn2 kt picture tuh!haha), (tukar relationship status korang frequently, mcm pkl 4 letak single..pastuh pukol 10 letak in a relationship..esoknyer letak its complicated n seterusnyer smpi org nek meluat dan tension tahap nk delete korang dri frenlist diorang!baru stailo n cool beb!), (pasuh korang amek sume kuiz yg kwn korang amek n men sume games yg ade kat facebook tuh..pastu publishkan sume outcomes or updates dri games yg korang main tuh..biar sume org tau korang menang ker, kalah ker ,jiwang ker, nerd ker dan sebagainyer..), (pastuh tukar name n picture profile korang setiap ari..biar kwn korang sampai tahap tak kenal sape korang lam facebook tuh..pergh mmg jadik sebutan lah korang pastuh!popular beb, popular!)

dah, dah..merapu sume yg ader kat number 5 tuh..pi kalo korang giler glamer..tuhlah care yg pling senang!satu u akan crite pasal korang tau!!silap aribulan fames sampai ngalahkan marie’ digby yg nyanyi umbrella kt utube tuh..haha..so sbelom aku quit n tutup entry nih..saje jer nk ckp skit yg aper jer yg aku tulis kat blog aku nih just as hiburan n crite2 kosong yg tak mendatangkn paedah aper2..tpi aku ade selitkan sikit pengajaran agar korang2 leh la ambik iktibar skit2 kalo tak sume..join facebook tu tak salah..pi kene pandai2 la adjust diri korang agar tak jadi bahan mulut pling puake kat muke bumi nih..haha merapu gik..see u then again next time..thank u for the patient to read sampey abis..oh god my english is so suck..bye!

Advertisements